visit cluj napoca

Cluj-Napoca este cel mai vizitat oras din Romania, fiind desemnat in 2015 Capitala Europeana a Tineretului. Clujul este un oras dinamic, pe parcursul intregului an fiind organizate evenimente de mare anvergura cunoscute la nivel mondial.
Festivalurile din Cluj atrag an de an milioane de vizitatori, ceea ce a dus la o schimbare extrem de pozitiva a orasului si au accelerat dezvoltarea acestuia.
In timpul verii, festivaluri ca Electric Castle, Untold, Form Days, Jazz in the Parc sunt doar cateva dintre evenimentele care au adus Clujul in topul celor mai bune festivaluri de talie medie premiate la nivel European.

Clujul este totodata un oras unde exista un interes mare pentru film. Cinefilii din intreaga lume participa la Festivalul International de Film Transilvania, festival cosiderat a fi cel mai important din Romania. Casa Tiff organizeaza evenimente si expozitii pe tot parcursul anului, fiind un loc popular in randul artistilor si studentilor.
Desi orasul este aglomerat si dinamic, parcurile si spatiile verzi din oras sunt ca o oaza de calm si liniste. Fiind situat pe Somesul Mic, Primaria a organizat pe malul acestuia spatii verzi si spatii de joaca pentru copii. Parcul Central, aflat in inima orasului, este unul dintre cele mai mari parcuri din Transilvania, locul unde se organizeaza si multe dintre evenimentele culturale din oras.
Gradina Botanica, deschisa pentru public inca din 1925, primeste anual mii de turisti, impresionand cu frumoasele gradini cu trandafiri si gradinile Japoneze.
Un alt loc interesant pentru turisti este Muzeul Etnografic, un muzeu in aer liber, loc valorificat in ultimii ani de numeroase evenimente gastronomice.

Call Now Button